dorpshuisrux.nl

Vermaak en omgeving Rux

Vermaak in en rond het huis

Vermaak in en rond het huis

Vermaak in en rond het huis:
Bij de huur zijn inbegrepen 6 fietsen (3 volwassen- en 3 kinderfietsen) en een Mobylette brommer uit 1970 (met helm). Verder is er een playstation 3, een beamer waarmee vanuit bed heerlijk films en dvd's kunnen worden bekeken en een hifi-installatie met aansluiting voor MP3. Ook is er naast het huis een trampoline voor de kinderen.

Taarten bakken

Taarten bakken

Naar goede Duitse traditie kun je natuurlijk in de keuken koekjes en taartjes bakken. Er zijn voldoende bakvormen. Mocht je geen zin hebben om te bakken dan zijn er in Colditz e Rochlitz de bekende conditoreien waar je voor weinig geld de lekkerste taartjes kunt eten.

Vermaak in de buurt

Wolf in oost duitsland
Wolf in oost duitsland

Vermaak in de buurt:
50 meter vanaf het huis begint het pad dat naar het bos loopt en waar je goed kunt wandelen en mountainbiken. Ook kun je er herten,vossen, everzijnen en heel misschien wolven (let op geen grapje) tegenkomen. Een heerlijke stress-vrije omgeving waar nog volop rust en natuur is. Op 15 minuten rijden is een groot tropisch zwembad. 

steden in de buurt

Dresden
Dresden

Steden in de buurt: 
Op 30 auto-minuten liggen de historische steden Dresden en Leipzig. 

Deze steden zijn echt een bezoek waard. Na de wende in 1989 is de restauratie van oude en half verwoeste gebouwen voortvarend opgepakt. Ook wordt met respect voor het recente verleden de icoon-gebouwen uit de DDR periode in stand gehouden en voor eigentijds gebruik geschikt gemaakt. In deze unieke steden is oude maar ook jonge geschiedenis overal aanwezig en waarneembaar.

Stadjes in buurt

Slot Colditz
Slot Colditz

Stadjes in de buurt:
Rochlitz en Colditz (bekend van de tv serie uit de jaren '70) zijn op 5 km afstand en dus goed op de fiets te bereiken. Mooie middeleeuwse stadjes met een kasteel waar ook rondleidingen worden gegeven. De omgeving is prachtig om te wandelen, fietsen (ook ATB) en vissen.